VIDEO: Bijna dubbel zoveel coronapati ënten in AZ Sint-Elisabeth als tijdens piek in maart

Hoofdarts Rudi Vossaert van het AZ Sint-Elisabeth laat er geen twijfel over bestaan. Het Zottegems ziekenhuis wordt momenteel geconfronteerd met een “tusnami aan coronabesmettingen die niemand nog kan tegenhouden”

Hij deed deze uitspraak in een uitzending van TV Oost (zie link).  In maart waren er 38 coronapati ënten in het ziekenhuis. Toen het maximum. De capaciteit werd intussen in twee fase opgetrokken tot momenteel 74 bedden. Momenteel zijn er 61 coronapati ënten opgenomen in het ziekenhuis.

Vossaert geeft aan dat het momenteel dweilen met de kraan open is. “We hebben de indruk dat het een tsunami is die niemand nog kan tegenhouden. Hopelijk zien we tijdens de herfstvakantie met het sluiten van scholen en eventueel bedrijven een vermindering van het aantal besmettingen. Daar is momenteel voor alle duidelijkheid geen sprake van. De verspreiding van het virus is momenteel exponentieel.” Hij benadrukt wel dat de opgenomen pati ënten er nu over het algemeen wel beter aan toe zijn dan in maart.

We herinneren hierbij aan het video interview van NUUS en Diofantis met dokter Vossaert, enkele maanden geleden. Toen riep hij op tot extra maatregelen. Zie link hieronder.

VIDEO-INTERVIEW Dr. Vossaert AZ Sint-Elisabeth: Niet alles, maar toch heel veel over COVID-19

X