Sociale woonwijk in Goeferdinge krijgt 29 nieuwe woningen


Google Earth


Goeferdinge. In het landelijke Goeferdinge, deelgemeente van Geraardsbergen, voltooit Sociale HuisvestingsMaatschappij Denderstreek donderdag 29 oktober de tweede fase van het woongebied gelegen aan de Dutskouter. Tijdens deze tweede fase werden in Dutskouter 13 huur- en 16 koopwoningen bijgebouwd.

Op basis van de wachtlijsten weten we dat de 1.456 kandidaat-huurders in de regio van Geraardsbergen gemiddeld 4 jaar moeten wachten om een betaalbare woning of appartement te vinden. Het zijn cijfers die het nijpend tekort aan kwalitatieve en betaalbare woningen pijnlijk duidelijk maken. SHM Denderstreek beseft dat het aantal kandidaat-kopers in realiteit hoger ligt maar vaak weten mensen niet dat ze in aanmerking komen voor een sociale koopwoning. Zeker voor koppels met kinderen die nog geen eigendom hebben en van wie het gezamenlijk belastbaar inkomen lager is dan 58.284 euro per jaar,
kan het interessant zijn om zich te informeren. Met de oplevering van dit project van 13 huurwoningen en 16 koopwoningen, en een derde fase al opgestart, zal SHM Denderstreek bijdragen aan het Bindend
Sociaal Objectief (BSO) waar Geraardsbergen van overheidswege tegen 2025 moet aan voldoen.

Op 9 november starten de omgevingswerken om en rond de nieuwe woningen. Het gaat dan om de aanleg van wegen, voetpaden, opritten, groen. Werken die hopelijk in januari kunnen worden afgerond.
Ook in januari zullen de eerste bewoners hun toekomstige thuis kunnen gaan bezichtigen met 1 februari als datum om naar uit te kijken want vanaf dan kunnen ze hun intrek nemen.

Voor meer informatie:
Mieke Dobbenie, Communicatiemanager
0471 17 99 08
mieke.dobbenie@shmdenderstreek.be

 

 

X