Zottegemse fietsers laten zich zien!

Bij het korter worden van de dagen in oktober, merken veel fietsers dat hun lichtjes van vorig jaar zoek zijn, dat de batterij leeg is of dat de kinderen nu plots ook fietsen en lichtjes nodig hebben. Daarom deelt de Fietsersbond van Zottegem kwalitatieve verlichtingssets uit op verschillende locaties in Zottegem.

Met deze preventie-actie willen we fietsers informeren over het belang van goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Fietsers moeten, net als auto’s, zichtbaar zijn in het verkeer. En een goed licht maakt je zichtbaar. Fietsers zijn dan ook verplicht om vanaf valavond of het aanbreken van de dag reglementaire fietslichten op hun fiets te hebben.

Het deed deugd om te zien dat het overgrote van de fietsers, jong en oud, al over goede verlichting beschikt én ook gebruikte. Als er toch slecht verlichte fietsers werden opgemerkt gingen we een gesprek aan over fietsveiligheid, monteerden we de lichtset op de fiets en kregen ze een flyer mee met preventietips rond fietsverlichting.” Aldus de Fietsersbond Zottegem.

De afgelopen dagen stonden vrijwilligers van de Fietsersbond op de Markt, de Wurmendries, de Ooststraat (fietsstraat) en de Vijverstraat. Ook de komende maanden zal de actie herhaald worden op verschillende plaatsen in Zottegem.

X