€167.200 extra voor veilige en kwalitatieve fietspaden in Geraardsbergen


Geraardsbergen. Vlaanderen fietst meer dan ooit, en Geraardsbergen is de wielerstad bij uitstek. Een goede fietsinfrastructuur is essentieel voor verkeersveiligheid en dat is dan ook de topprioriteit voor minister Lydia Peeters. Daarom investeert ze 167.200 euro in veilige en kwalitatieve fietspaden in stad Geraardsbergen. Saskia Monseur – voorzitter van de Open Vld Geraardsbergen – toont zich heel verheugd.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters gaat over tot actie en wijst in een eerste deelbeslissing 75 miljoen euro uit het relanceplan toe aan concrete fietsinvesteringsprojecten, verspreid over de verschillende provincies. Voor Oost-Vlaanderen betekent dit dat er 14,3 miljoen euro geïnvesteerd zal worden in 61 fietsprojecten. Begin oktober maakte Lydia Peeters bekend dat in 2021 er 335 miljoen euro geïnvesteerd zal worden in fietsinfrastructuur in Vlaanderen. Een recordbedrag qua fietsinvesteringen.

Saskia Monseur: ‘Vlaams minister Lydia Peeters wil dan ook inzetten op veilige en comfortabele fietspaden maar dat vraagt de nodige investeringen. Vanuit het relanceplan worden extra investeringen in fietsinfrastructuur mogelijk. Met 125 miljoen euro extra vanuit het relanceplan worden de fietsinvesteringen voor 2021 opgetrokken naar maar liefst 335 miljoen euro.’

Minister Lydia Peeters heeft haar administratie de opdracht gegeven om nu al 75 miljoen euro uit het relanceplan meteen vast te leggen in een lijst met concrete fietsprojecten. Voor Oost-Vlaanderen resulteert dit in een totaal investeringsbedrag van 14,3 miljoen euro voor 61 fietsprojecten.

‘De eerste schijf van 75 miljoen euro uit het Vlaamse relanceplan wijzen we meteen toe aan een aantal concrete fietsinvesteringsprojecten. We willen een fietsreflex cre ëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt. Tegelijk willen we de fietsambitie bij alle overheden verhogen. Door samen te werken kunnen we snel zorgen voor meer en betere fietspaden en fietssnelwegen. Daarenboven trekken we de fietsinvesteringen fors omhoog naar een jaarlijks bedrag van meer dan 300 miljoen euro per jaar’, geeft Saskia Monseur mee.