Herdenking overledenen tijdens digitale reveil op 1 november

Geraardsbergen. Op zondag 1 november 2020 herdenkt Lokaal Bestuur Geraardsbergen haar overleden inwoners tijdens een Reveil. Tijdens dit digitale herdenkingsmoment wordt stilgestaan bij rouwen en afscheid nemen in tijden van corona. Iedereen kan de Reveil vanaf 17u zondag volgen op de digitale kanalen van Visit Geraardsbergen en het lokaal bestuur.

Rouwen en afscheid nemen hoort ontegensprekelijk bij het leven. Maar waar dit normaal gezien een sociaal gebeuren is, zorgt corona ervoor dat rouwende personen en families meer op zichzelf aangewezen zijn. Mensen zijn dit jaar soms alleen komen te sterven, een laatste groet aan de overledene was niet mogelijk, begrafenissen waren strikt beperkt. Naast het verlies van een overledene heeft ook dit gemis aan sociale ondersteuning een enorme impact op wie net iemand dierbaar is verloren.

De Reveil wil dan ook een stuk warmte teruggeven aan iedereen die voortaan door het leven moet zonder die ene persoon aan zijn/haar zijde.
Het programma bestaat uit een afwisseling van muziek, po ëzie en levensverhalen:

  • Muziek: Il Silenzio
  • Toespraak door burgemeester Guido De Padt
  • Muziek: Lotus Talk (fluittrio)
  • Getuigenis van Ilse Bockstal, hoofdverpleegkundige WZC De Populier
  • Muziek: Londonderry Air
  • Po ëzie: 4 gedichten voorgedragen door Marleen De Smet
  • Muziek: Evening song
  • Getuigenis van Nathan Coppens die zijn mama verloor
  • Muziek: You never walk alone

De Reveil kan vanaf zondag 1 november om 17u meegevolgd worden op de online kanalen van Visit Geraardsbergen en Lokaal Bestuur Geraardsbergen:

 

 

X