© Ilva

Zottegems stadsbestuur en Ilva tegen wildgroei van textielcontainers

Als opdrachthoudende vereniging is Ilva ook bevoegd voor de inzameling van textiel in de vijftien steden en gemeenten die deel uitmaken van het werkgebied van deze intercommunale. Enerzijds met de bedoeling meer textiel te kunnen inzamelen (want per inwoner wordt per jaar zo’n 7 kg textiel bij het restafval aangetroffen) en anderzijds ook om een halt toe te roepen aan de wildgroei van textielcontainers die overal in het straatbeeld opduiken, en om het illegaal inzamelen van textiel door onbekende organisaties te bestrijden, werd onlangs door Ilva een concessie uitgeschreven.

Hierdoor hebben voortaan alleen vzw De Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen en het Vlaams Inzamelcentrum Textiel (VICT)als concessiehouders voor een periode van 5 jaar het exclusieve recht om binnen het werkgebied van Ilva, dus ook op het openbaar domein van stad Zottegem, textiel in te zamelen. Door Ilva werd aan het Zottegemse stadsbestuur gevraagd naar een (her)verdeling van de plaatsen voor textielcontainers (op openbaar domein) en hierbij werden bestaande locaties zo goed als behouden. Het VICT kreeg volgende locaties toegewezen: Strijpenplein, parking kerk Erwetegem, Bevegemse Vijvers, Lyceumstraat, parking Domein Breivelde, parking Bevegemstraat, parking Meersstraat (bib), Nieuwpoortmolen Oombergen, Buke (ter hoogte van Bosstraat) en Smissenhoek (t.h.v. basisschool). Aan De Kringwinkel zijn volgende locaties toegewezen: recyclagepark Grotenberge, Sint-Andriessteenweg, Industrielaan, Leeuwergemstraat, Ontmoetingscentrum Velzeke, parking jeugdhuis De Muze, Parochiaal Centrum Velzeke, Sint-Hubertusplein en Kruiswaterplein.

X