Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

B én édicte Buylen aangesteld als Nieuwe algemeen directeur Merelbeke

De gemeenteraad heeft op dinsdag 27 oktober B én édicte Buylen aangesteld als nieuwe algemeen directeur van het lokaal bestuur Merelbeke. Op 24 november zal ze de eed afleggen in handen van de voorzitter van de gemeenteraad. Ze gaat op 1 december aan de slag.

B én édicte heeft een ruime ervaring met de werking van lokale besturen. Momenteel is ze algemeen directeur in Wachtebeke. Voordien werkte ze 6 jaar als onderzoeks- en onderwijsassistente aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent, waar ze een doctoraat in het overheidsmanagement behaalde. Ze begon haar loopbaan als cultuurambtenaar in Ronse en in Wetteren.

B én édicte Buylen is 43 jaar en woont met haar man en 2 zonen in Gentbrugge. De algemeen directeur heeft de leiding van de gemeentelijke en OCMW-diensten en vormt de schakel tussen het beleid en administratie.

Burgemeester Filip Thienpont: “Wij verheugen ons op de komst van de nieuwe algemeen directeur. Mevrouw Buylen kwam als laureate uit de selectie en werd door een unanieme gemeenteraad aangesteld. Dit is een krachtig signaal en bewijst dat alle raadsleden eendrachtig achter de aanstelling staan. De beslissing is woensdag intern gecommuniceerd naar al onze medewerkers.”

 

X