Auteurs boek Volksreligieus erfgoed Brakel en Horebeke bezochten Apolloniakapel in Elst

 

Eind dit jaar verschijnt het boek     Volksreligieus erfgoed van de hand van de auteurs  Ludwig De Temmerman en Regina De Rodder.

Beiden bezochten gisteren de Apolloniakapel in Elst voor een fotoshoot. Uiteraard komt de Apolloniakapel aan bod in dit mooie boek dat binnenkort van de pers komt.

Het artikel van het boek dat eerder deze week verscheen kan men lezen op Nuus –   https://www.nuus.be/2020/11/03/kapellen-en-kruisen-langs-wegen-en-paden/

Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men een kapelletje of wegkruis tegen. Onze streek was en is nog altijd rijk aan kapelletjes en kruisen. Vooral in Everbeek en Nederbrakel is nog veel klein religieus erfgoed bewaard gebleven.

Het boek verschijnt in december en is (formaat 21 x 29.7 cm), hardcover en garen genaaid. Het telt een driehonderdtal bladzijden en is geïllustreerd met meer dan 550 afbeeldingen.

Het boek kan besteld worden aan 25 euro in voorverkoop door storting op rekeningnummer IBAN BE53 4448 5814 6153 van GHK Triverius — financieel beheer, met de vermelding ‘Boek Volksreligieus erfgoed’. De voorverkoop wordt afgesloten op 1 december 2020. Vanaf 2 december kost het boek 30 euro.

Binnen het werkgebied van de GHK Triverius (Brakel, met inbegrip van Sint-Maria-Oudenhove, Horebeke en Lierde) worden de boeken gratis thuis bezorgd. Het boek kan ook worden afgehaald in het documentatiecentrum Triverius, Tirse 1, Brakel. Het is open op zondag van 10 tot 12 uur. Wie het boek met de post wenst te ontvangen betaalt ook nog 8,50 euro verpakking en portkosten