Peter Slabbyck brengt eerste single van nieuwe band uit in week van Amerikaanse verkiezingen

 

Everbekenaar Peter Slabbynck zat niet stil tijdens de corona. Hij deed akoestische optredens met Red Zebra en broedde tegelijk op een nieuwe band. Dat werd PESCH, met hoofdletters dus en uitgesproken als het Frans voor perzik. Het is een samenwerking met Oostendenaar Geert ‘Chesko’ Vandekerkhof van de band Der Klinke. Ook Bruggeling Sam Claeys, zowel lid van Red Zebra als Der Klinke, voegde zich erbij. Hun eerste worp is ‘Let’s invade America’ dat niet toevallig op de dag van de Amerikaanse verkiezingen wordt uitgebracht. Bij de release hoort ook een amusante clip. PESCH omschrijft zichzelf als ebm (electronic body music) met een hoek af. Zelf verwijzen ze naar band als Front 242, PIL en Fad Gadget voor hun invloeden. Het was eigenlijk de bedoeling om eenmalig een nummer uit te brengen maar de samenwerking verloopt zo vlot dat ze nu bezig zijn aan een 5-tal nummers en mikken op een full album ergens in het voorjaar van volgend jaar.