15 bewoners en ook personeelsleden woonzorgcentrum Egmont besmet

Na extra coronatesten in woonzorgcentrum Egmont in Zottegem is gebleken dat 15 bewoners en ook enkele personeelsleden besmet zijn.

“Alle positief geteste bewoners verblijven op de aparte COVID-19 afdeling en worden omringd met de allerbeste zorgen”, reageert burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “Ook bij de personeelsleden zijn enkele bijkomende besmettingen vastgesteld, zij bleven onmiddellijk thuis. Begin volgende week is een nieuwe, preventieve, test-ronde van alle bewoners en personeelsleden gepland.”

De bezoekregeling van één vaste bezoeker voor 14 dagen blijft van toepassing en geldt voor de clusters Erwetegem, Sint-Maria-Oudenhove en Strijpen. Voor de cluster Velzeke is momenteel geen bezoek toegelaten gezien daar het meeste besmettingen werden vastgesteld. Dit wordt eind volgende week opnieuw ge ëvalueerd als de resultaten van de nieuwe testen bekend zijn. Bezoekers zijn welkom elke dag, van 10 tot 18 uur.

Het is uiterst belangrijk dat bezoekers zich strikt aan de veiligheidsregels houden: mondmasker dragen, afstand houden en correcte handhygi ëne”, aldus nog De Potter.   “Iedereen in het Woonzorgcentrum gaat door een heel moeilijke periode. We doen al het mogelijke om deze zware tijd draaglijk te houden, alle medewerkers doen ongelooflijke inspanningen! Ik blijf oproepen om je aub aan de regels te houden en fysieke contacten te vermijden zoals voorgeschreven. De druk op ons zorgsysteem moet omlaag, en dat moeten we samen doen.”