Uitzonderingen algemeen bezoekverbod AZ Sint-Elisabeth

Het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem verduidelijkt enkele uitzonderingen met betrekking het algemeen bezoekverbod in het ziekenhuis zoals twee weken geleden afgekondigd (lees hierover meer via deze link).

“Reeds enkele weken geldt opnieuw een bezoekverbod in ons ziekenhuis”, aldus communicatieverantwoordelijke van het AZ Sint-Elisabeth Nicky De Temmerman. “Wij begrijpen dat dit een grote impact heeft op onze pati ënten en hun familie. Wanneer vanuit de communicatie tussen de familie en het zorgteam blijkt dat er nood is aan bezoek, dan kunnen wij dit in uitzonderlijke omstandigheden toch toelaten. Voor pati ënten in een palliatieve setting wordt momenteel reeds een uitzondering toegestaan. Ook voor pati ënten waarbij we merken dat de gezondheidstoestand niet in de goede richting evolueert, zonder dat deze zich al in een palliatief stadium bevinden, willen we graag bezoek toestaan. Pati ënten die sterk afhankelijk zijn van hun mantelzorger of pati ënten die zwaar psychisch eronder door gaan, willen we een hart onder de riem steken en bezoek toelaten. Graag meer info? Check onze website https://www.sezz.be/bezoeker/bezoekuren.aspx.”