Zusters in Velzeke geliefd door buurtbewoners

De zusters die sinds februari 2020 het voormalige klooster van de Grauwzusters-Penitenten in  Velzeke blijken geliefd door de buurtbewoners.  

Het gaat om drie contemplatieve zusters en één actieve zuster  van de congregatie  ‘Dienaressen van de Heer en van de Maagd van  Matara’.  Dat is een diocesane Argentijnse congregatie, met stichtingen in 36 verschillende landen.  Velzeke  betreft  de eerste stichting in Belgi ë. De drie zusters van de contemplatieve tak komen uit Argentini ë, uit El Salvador en uit de Verenigde Staten van Amerika. De   actieve zuster is afkomstig uit Nederland.

Ze zijn regelmatig te zien in het straatbeeld en zijn naar verluidt geliefd bij de buurtbewoners. Hier op de foto zie je tijdens een wandeling waarbij ze luidop aan het bidden waren.