Mona en Camille van De Smidse schitteren op TV

SBS De Smidse kreeg de unieke kans om mee te werken aan seizoen 2 van Team Scheire. Mona en Camille uit het toenmalige 4 de leerjaar vroegen samen met juf Helga en de klas aan Team Scheire om een oplossing te bedenken om schermtijd bij kinderen te doen dalen.

“Wat een avontuur werd dit voor de hele klas”, verzekert Pieter Coessens van de directie van De Smidse. “We werden geselecteerd door een team van wetenschappers, ingenieurs en programmeurs. Samen zochten we naar een oplossing om minder op een tablet, smartphone en andere schermpjes te tokkelen, zodat we meer tijd hadden om met vrienden in real-life te spelen. De ploeg kwam meerdere keren op onze school filmen: in de boomgaard, op onze creazolder en op de speelplaats. Ook bij Mona en Camille thuis werd gefilmd. We werden ook naar Technopolis uitgenodigd, om daar samen met andere kinderen naar een oplossing te zoeken. Heel indrukwekkend! De apotheose was natuurlijk het uittesten van de machine, maar daarover verklappen we nog niets! Jullie kunnen op dinsdag 10/11/2020 om 21u20 op Canvas van ons avontuur meegenieten.”