Ilse Roggeman (N-VA): ‘Er is nood aan meer openbare toiletten.’


Geraardsbergen. N-VA Gemeenteraadslid   Ilse Roggeman is voorstander van het plaatsen van mobiele toiletten in Geraardsbergen in deze coronatijd of om meer toiletten van openbare gebouwen ter beschikking te stellen.

Ilse Roggeman: ‘Covid-19 blijft ons in de ban houden. Heel wat mensen trekken er te voet of met de fiets op uit. Ook in Geraardsbergen zie je dat er in de lockdownperiodes meer wandelaars en fietsers in het straatbeeld te zien zijn. Jammer genoeg vinden deze mensen de weg niet naar sanitaire ruimtes nu de horecazaken verplicht gesloten zijn. Wildplassen is schering en inslag geworden, zowel in het centrum als in de deelgemeenten.   Handelaren klagen over het feit dat er aan hun deuren en de inhammen van hun zaak geürineerd wordt. Mensen verschieten soms als ze in hun tuin iemand zijn of haar behoefte zien doen. Ook mensen die de markt bezoeken op maandag ervaren het probleem om niet naar een toilet te kunnen gaan.’

Volgens de N-VA zijn openbare toiletten in Geraardsbergen een probleem. ‘De weinige openbare toiletten worden nauwelijks aangeduid en je kan ze op de website van de stad ook niet terugvinden’, aldus raadslid Roggeman. Raadslid Roggeman had graag gezien dat het gemeentebestuur in deze coronaperiode tijdelijk mobiele toiletten liet plaatsen om het euvel van ‘hoge nood’ te verhelpen.

‘Het is belangrijk dat deze mobiele locaties en toiletten in openbare gebouwen aangeduid worden via wegwijzers of pictogrammen. Een vermelding op de website van de stad Geraardsbergen zou een pluspunt en een groot ‘gemak’ voor bezoekers.   Niet alleen nu in coronatijd maar ook in de toekomst.’