©Enkavee - Gerrit en Glen in volle actie

Toch Carnaval Ninove in 2021: “De stoet goe ët deer”

“De stoet goe ët deer”… dit bericht stond enkele weken geleden te lezen op de facebookpagina van carnavalsradio ENKAAVEE. Iedereen keek dan ook reikhalzend uit naar 11/11 voor de onthulling!

Gisteren was dan HET moment aangebroken tijdens de grote liveshow op facebook! Het verlossende nieuws:   “de greute miniatuurstoet 2021” is geboren!

ENKAAVEE daagt alle vaste groepen, losse groepen en carnavalisten uit om een miniatuurwagen te bouwen.  

Deze mag gebouwd worden met alle voorwerpen en materialen die voorhanden zijn” legt Glen verder uit. Er zijn bepaalde afmetingen en voorschriften die in acht moeten genomen moeten worden. Zo mag een deel van de wagen niet langer zijn dan 150 cm – 70 cm breed en 80 cm hoog.  

Een stoet zou een stoet niet zijn zonder mini kostuum en bijhorend liedje!

Wanneer deze stoet zal doorgaan, zal later worden meegedeeld en afhankelijk ,zijn van de CORONA – maatregelen.

“Zo een stoet op bouwen, is een uniek gegeven. We hopen dan ook dat de groepen hier volop zullen aan meewerken!” deelt Gerrit mee. Deze stoet zal in beeld gebracht worden met verschillende camera’s en zal volledig te volgen zijn via live stream op onze facebook-pagina. Dit laat ons toe om het volledig coronaproef te organiseren, en zo kan iedereen vanuit zijn eigen bubbel de stoet volgen!

Het volledige reglement is ludiek en simpel opgevat en is te bekijken op www.enkaavee.be