Meerdere hoogbejaarden overleden aan COVID-19 in AZ Sint-Elisabeth. Wel lichte daling aantal patiënten.

Het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem laat weten dat het aantal COVID-19 patiënten in het ziekenhuis daalt. De ernst van de problemen neemt wel toe. Zo zijn er meerdere overlijdens te betreuren in de groep hoogbejaarde patiënten.

“Wellicht als gevolg van de overheidsmaatregelen ziet men nationaal het begin van een gunstige evolutie in de COVID cijfers. Ook in het AZ Sint Elisabeth Zottegem is de onafgebroken sterke toename van het aantal patiënten tijdens de voorbije weken tot stilstand gekomen en zien we nu zelfs een lichte daling”, zegt communicatieverantwoordelijke Nicky De Temmerman. “Momenteel liggen er 77 patiënten in het ziekenhuis, wat nog steeds dubbel zoveel is dan tijdens de piek in de eerste golf.
“Ook neemt de ernst van de problemen stilaan toe, waardoor we nu al 15 patiënten op Intensieve Zorgen verplegen. Meer dan de helft hiervan wordt beademd. Spijtig genoeg hebben we deze week ook meerdere overlijdens moeten betreuren in de groep van hoogbejaarde zeer zieke patiënten. Enkel wanneer het aantal infecties in de bevolking verder blijft dalen, zullen ook hopelijk het aantal patiënten in de ziekenhuizen en op Intensieve Zorgen dalen. Daarom moeten we dus nog enige tijd verder op onze tanden bijten, zodat de inspanningen die we tot nu toe geleverd hebben niet tevergeefs zijn! Want alleen samen staan we sterk!”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X