N-VA-fractie vraagt om subsidieregeling aan te passen voor ‘digitale buurtfeesten’

Op de komende gemeenteraad zal de N-VA-fractie het stadsbestuur vragen of het bereid is de subsidies voor ‘buurtfeesten’ open te stellen voor digitale versies van buurtaperitieven en daarvoor de geldende subsidieregeling aan te passen.

Met het eindejaar in zicht stellen heel wat inwoners en verenigingen zich de vraag hoe ze dit toch wel ellendige 2020 op een feestelijke manier kunnen afsluiten en het nieuwe jaar hoopvol kunnen verwelkomen. “In deze coronatijden zal het wellicht niet mogelijk zijn om fysiek samen te komen en te toosten op een ongetwijfeld mooier en beter 2021”, stelt Cynthia Van den Steen, N-VA- fractieleidster in de Zottegemse gemeenteraad. “N-VA Zottegem vindt het toch wel enorm belangrijk dat de Zottegemnaren in de moeilijke en donkere eindejaarperiode zoveel mogelijk contact hebben en houden met elkaar.”

Veel buurtverenigingen en wijkcomit és in Zottegem hebben een mooie traditie om tijdens een buurtreceptie samen op het nieuwe jaar te klinken. Heel wat initiatiefnemers vragen daarvoor bij de stad een subsidie aan op basis van de subsidieregeling ‘buurtfeesten’.
“De organisatie van een digitale nieuwjaarsdrink lijkt ons een mooi en waardevol alternatief voor een fysieke receptie. Met een subsidie zou de stad ook dergelijke initiatieven een duwtje in de rug kunnen geven. Daarom willen we het stadsbestuur voorstellen om de subsidieregeling ‘buurtfeesten’ open te stellen voor digitale alternatieven”, besluit Cynthia.