Afbraak brug van meer dan 100 jaar oud in de Kapelhofstraat Erpe-Mere in beeld

Infrabel brak vorig weekend de meer dan 100 jaar oude spoorbrug in de Kapelhofstraat in Erpe-Mere af. Nuus Erpe-Mere deelt met u mooie beelden van dit huzarenstukje.

In het weekend van 7 en 8 november stond een belangrijke mijlpaal van de werf in de Kapelhofstraat op de planning: de afbraak van de eeuweling. Non-stop werd er vanaf vrijdagnacht tot en met zondagnacht gewerkt.

Eerst werd de spanning van de bovenleiding gehaald en vervolgens werd deze neergelegd. Daarna kon de afbraak van de brug in metselwerk beginnen.

Een viertal rupskranen braken deze spoorbrug gecontroleerd af. Aansluitend diende al het puin worden afgevoerd en de zone worden vrijgemaakt zodat de bovenleiding opnieuw kon worden teruggeplaatst. Op die manier kon op maandagochtend 9 november de eerste trein opnieuw langs het voorziene traject rijden.