Hart voor Handelaars bonnen opnieuw verkrijgbaar

Het zijn bijzonder moeilijke tijden voor lokale handelaars. Het lokaal bestuur van Herzele wil hen een financieel hart onder de riem steken en roept de Hart voor Handelaarsactie opnieuw in het leven.  

“De Hart voor Handelaarsbonnen werden tijdens de eerste lockdown al verkocht en bewezen een succes te zijn. Er werden toen 1351 bonnen verkocht bij meer dan 70 verschillende handelaars.  Daarom hebben we besloten dat de bonnen opnieuw kunnen worden aangekocht tot en met eind december 2020 en geldig blijven tot en met  31 december 2021. Ook de geldigheid van de bonnen die tijdens de eerste periode werden gekocht, wordt tot die datum verlengd,” vertelt Heidi knop, schepen van lokale economie.
“Een Hart voor Handelaarsbon kost 50 euro, maar heeft een waarde van 55 euro. Dat komt omdat het lokaal bestuur van Herzele 5 euro bijlegt op elke aangekochte bon. Het totaalbedrag van 55 euro wordt, meteen na aankoop van de bon, op het rekeningnummer van de lokale ondernemer gestort. De bon wordt vervolgens naar de koper opgestuurd en kan online of ter plaatse bij de gekozen handelaar worden besteed, zodra deze opnieuw geopend is. Handelaars die graag wensen deel te nemen aan de actie kunnen hun zaak registreren via het digitaal formulier,” legt Heidi Knop verder uit.

Hart voor Horecabon

“Sinds oktober verkoopt het lokaal bestuur ook nog Hart voor Horecabonnen. Deze kosten 25 euro, maar ook hier legt het lokaal bestuur 10% bij, waardoor de bon een waarde heeft van 27,5 euro. Op die manier krijgen de handelaars onmiddellijke cashflow,” laat Heidi Knop nog weten.  “Bovendien wordt er ook een lijst met alle handelaars die afhaal en leveringen aanbieden, bijgehouden op de website van Herzele. Al deze acties zullen het inkomensverlies door de coronacrisis nooit kunnen compenseren, maar met de bonnen wil het lokaal bestuur wel iets doen voor de lokale handelaars om hen niet in de kou te laten staan.”

Het lokaal bestuur roept ook op om tijdens de eindejaarsperiode in Herzele te kopen. “Als we onze handelszaken willen behouden, moeten we allemaal samen een inspanning doen, dus #ikkoopinherzele!  

Schenk tijdens de feestdagen een Hart voor Handelaarsbon of koop je geschenk bij een Herzeelse handelaar,” spoort schepen Knop nog aan.