Herzele geef(t) licht!

Met het initiatief ‘Herzele geef(t) licht’ wil het lokaal bestuur van Herzele warmte en hoop uitstralen tijdens de feestdagen: “Een bezoekje aan de traditionele kerstmarkt zal er tijdens deze eindejaarsperiode jammer genoeg niet inzitten. Begrijpelijk, de gezondheid komt uiteraard op de eerste plaats. Maar toch mogen we de magie van de feestdagen niet verloren laten gaan. Mensen hebben dit jaar, meer dan ooit, nood aan licht en gezelligheid. Zo bewijzen ook de kerstbomen en winterversiering die je nu al in heel wat woonkamers ziet opduiken,” zegt Heidi Knop (Open VLD), schepen van Cultuur, Toerisme en Lokale economie.

Ook het lokaal bestuur blijft niet achter: de kerstverlichting verschijnt iets sneller in het straatbeeld, er komen lichtinstallaties in iedere dorpskern en de technische dienst legt de laatste hand aan een zelfgemaakte grote kerstboom voor naast het schepenhuis.

Daarnaast roept het lokaal bestuur ook de hulp in van de inwoners om de straten wat sfeervoller te maken.

Met de wedstrijd ‘Herzele, geef(t) licht’, wil het bestuur namelijk alle inwoners en handelaars aansporen om hun huizen, panden en/of voortuinen te versieren.

Tussen 18 december 2020 en 2 januari 2021 zal er vervolgens in iedere deelgemeente één pand worden uitgeroepen tot ‘mooist versierd huis’. Deze acht gelukkige winnaars zullen dan een prijs ter waarde van 100 euro, aangekocht bij de lokale handelaars, ontvangen.
De best versierde handelszaak wint dan weer een professionele fotoshoot en promotie. De jury van dienst bestaat uit de leden van de jeugdgemeenteraad.

“Een Herzeelse inwoner, Jennifer Vrielinck, kwam met dit initiatief op de proppen,” legt Heidi Knop uit. “Toen zij haar idee uitlegde, kreeg ik instant een warm gevoel. En daarop hebben we verder gebouwd. Met deze wedstrijd willen we inwoners vooral hoop geven, hen vragen om nog even vol te houden en hen bedanken voor alle inspanningen. Het moet een positieve boodschap worden, voor en door de Herzelenaren.”

 Inwoners kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd via het online formulier of telefonisch op het nummer 053 73 74 35