Twee nieuwe fietsstallingen in centrum Zottegem

Na donderdag ter hoogte van de Post in de Hoogstraat wordt vandaag de tweede nieuwe fietsstalling in het centrum gerealiseerd.

Er is qua uitzicht geen uniformiteit met de fietsstallingen zoals gerealiseerd tijdens de stadskernvernieuwing, maar dat maakt het comfort voor fietsers er niet minder op.

De nieuwe fietsstallingen werden mede op vraag van de lokale handelaars gerealiseerd. Omdat fietsen anders her en der worden geplaatst, en tegen gevels en etalages. “Dat is slordig en houdt risico in op schade”, zegden  schepen Evelien De Both (Middenstand) en Evert De Smet (Mobiliteit)  bij de aankondiging van de plannen voor de fietsstallingen. Ze gaven toen ook mee dat het stadsbestuur stelselmatig meer zal inzetten op het fietsvriendelijker maken van Zottegem. Onder meer door nog extra fietsenstallingen.