Elke Geraardsbergenaar maakt mee de stad


Geraardsbergen. Hoe ziet het Geraardsbergen van morgen eruit? 1 vraag. Heel veel mogelijke antwoorden. Tijdens de labo’s van StadsMakers komen onze eigen bewoners aan zet. De eerste twee sessies zijn inmiddels achter de rug en telkens is het resultaat hetzelfde: een schat aan waardevolle initiatieven en inzichten. Corona zorgt ervoor dat alles digitaal verloopt maar daarom niet met minder enthousiasme. Drie deelnemers vertellen over hun ervaring met StadsMakers.

Sofie: “Als mens raakt het me wanneer verbittering doorweegt. Negativiteit is een ernstige vorm van vervuiling. Het leven is niet één groot feestje en toch is het zeker ook niet enkel kommer en kwel. Dat is ook zo voor het leven in een stad. Een stad maak je samen.”

Jean-Paul: “Dagelijks worden we overstelpt met berichten over eenzaamheid en armoede. Op het moment dat ik kan genieten van een zorgeloos pensioen (ik ben 72 jaar) vind ik het onverantwoord om onverschillig te blijven.”

Wim: “Ik doe aan StadsMakers mee als burgeractivist. Waarom? Omdat het kan helpen een effectieve burgerrol op te zetten in het weefsel van de stad. We brainstormen open en transparant, en brengen mogelijke alternatieven aan die een positieve verandering in het stads- of dorpsweefsel kunnen brengen.”

Wie zin heeft om ook deel uit te maken van de positieve verandering in Geraardsbergen, kan zich nog inschrijven voor één van de volgende labo’s:

  • maandag 16 november om 19u: labo rond ontmoeting, verbinding en gemeenschapsvorming
  • woensdag 18 november om 19u: labo rond zorg dragen voor elkaar en armoede en kwetsbaarheid aanpakken
  • dinsdag 24 november om 19u: labo rond communicatie

Een mailtje naar samenleving@geraardsbergen.be met naam, telefoonnummer en keuze van het labo is voldoende. Specifieke voorkennis is niet nodig, enkel goesting om van de eigen stad iets te maken. Snel zijn is de boodschap want er zijn nog slechts een paar plekjes vrij.