Buren bezorgden Simonna Fackaert een onvergetelijke 100ste verjaardag

Simona Fackaert 100 jaar

 

 

Verjaren in deze corona tijd is triestig en het leven gaat veder, zeker als je de kaap van 100 haalt,  toch slaagden de buren uit de Rooigemstraat te Balegem er in om deze verjaardag toch niet on opgemerkt te laten passeren Eric en Brigitte de overburen en Kris en Tanja de naaste buren bezorgden Simonna en onvergetelijke 100ste verjaardag volgens de geldende corona regels. Ze mobiliseerde de buren uit de straat om op zondag 15 november met versierde wagen aan het rondpunt te verzamelen om zo stoetsgewijs voorbij de woonst van Simonna te passeren al toeterend. Meer dan 50 wagens namen deel aan de verjaardag autocaravaan. Ze kreeg een ontbijt mand van de naaste buren.

Geboren (16-11-1920) in een fruitplukkersgezin van 4 kinderen, maar bij haar geboorte waren de twee oudste ( 6j en 4j) reeds overleden. Zij ging naar de meisjesschool te Balegem, en volgde nadien Franse les te Gent (een mondje frans is altijd handig). In 1946 huwde ze Julien Volckaert (+2003), kreeg 2 kinderen Luc en Marleen, 3 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Zij was deeltijds huisvrouw en naaister (zeer bekwaam in maatwerk).

 

In haar vrije tijd speelde zij toneel eind jaren ’40-begin’50 in de toenmalige feestzaal ‘De Vos’, later SV De Kring. Wij hebben nog programmaatjes gevonden. In 1941 speelde ze Chonchon (een vriendin) in “Op Gods Genade” en als bediende Santje in het stuk “Een Pootig Wijfje, ook in 1945 “Vijf Dagen Verlof speelde ze Wiske de vrouw des huize. Tot voor enkele jaren was zij zeer handig met haak- en breiwerk, liefst de moeilijkste patronen. Zij was lid van de KVLV nu FERM en later van OKRA, waarbij zij weinig daguitstappen gemist heeft. Tot op heden lost zij nog regelmatig haar kruiswoordraadsel op. Met de hulp van de sociale voorzieningen (Wit-gele kruis, poetsdienst en huishoudhulp), haar familie,  een trouwe vriendin, en de sociale contacten met de buren is zij er in geslaagd zelfstandig in haar huis te blijven wonen. Een wekelijks koffiekransje, met mate een portootjes of een glaasje wijn mag er altijd zijn!