Kraslotenactie ter ondersteuning van take-away te Zottegem

Na de succesvolle Hart voor Zottegem-bon eerder dit jaar naar aanleiding van de heropening van de winkels, zet de stad Zottegem een nieuwe corona-actie op poten. De kraslotenactie, die start op 20 november, richt zich op horecazaken die omwille van corona-maatregelen de deuren moeten sluiten en nu take-away of thuisbezorging organiseren.

Er zullen 10.000 kraslotjes in omloop gebracht worden. Bij iedere bestelling van minstens 25 euro wordt 1 kraslot toegevoegd. Heb je een winnend lot, dan krijg je een cadeaucheque van 25 euro te spenderen bij de lokale handelaars. Dit kan zowel bij de horecazaak zijn waar je het winnend lot kreeg, of bij een andere Zottegemse handelszaak die aan de actie deelneemt. Het stadsbestuur nodigt alle horecazaken die nu take-away aanbieden uit om zich in te schrijven.

Eveneens een oproep naar alle Zottegemse handelaars om ook in te schrijven voor de actie zodat de winnaars ook bij hen terecht kunnen met hun cadeaucheque. Inschrijven kan door een email te sturen naar economie@zottegem.be. Handelaars die reeds deelnamen aan de eerste Hart voor Zottegem actie zullen hierover op initiatief van de stad gecontacteerd worden.

“We doen ook een warme oproep naar alle Zottegemnaren,” zegt schepen van middenstand Evelien De Both. “Maak de winterse dagen extra aangenaam met een lekkere take-away, en breng de resto-ervaring naar je thuis. Ook al kunnen we nu niet samen uitgaan, we kunnen het in ons kot wel heel gezellig maken met ons gezin of knuffelcontact. Bestel bij je favoriete horecazaak, maak tijd voor elkaar en geniet van een avondje niet te moeten koken. Bovendien steun je er onze lokale handelaars mee in deze moeilijke tijden!”