College Viane schenkt €350 aan De Kleppe in Everbeek (Brakel)

 

 

Het   Sint-Catharina college van Viane (Geraardsbergen)schonk   een cheque van €350 aan Zorgvakantiecentrum De Kleppe in Everbeek (Brakel).

 

De basisschool in Viane doet al enkele jaren mee aan de week van de Fair Trade. Juf Annelies vertelt: ‘Tijdens deze themaweek werken we met de kinderen rond eerlijke handel en duurzame voeding. We verkopen dan ook de producten uit de wereldwinkel op onze school. De opbrengst gaat telkens naar een goed doel en dit jaar kozen wij voor De Kleppe.’

 

De Kleppe is een vakantiecentrum waar kwetsbare mensen terecht kunnen: personen met een mentale of fysieke beperking, mensen in armoede, personen met een bijzondere hulpvraag. Mensen voor wie vakantie niet zo evident is.

 

‘In deze moeilijke tijden zetten we alles op alles om door te gaan met onze werking. Ons winterproject is een rolstoeltoegankelijke houtoven bouwen op het domein.’ vertelt Robin Ronsyn, coördinator van De Kleppe. ‘Een authentieke bakoven bouwen en erin koken is de ideale manier om mensen te verbinden… met elkaar, maar ook met het ambacht, de natuur en de productie van hun eigen voedsel. Het beleven van dit mooi stuk erfgoed en deze ambacht is echter niet evident voor personen met een handicap. Op De Kleppe willen we deze beleving ook voor hen waar maken.’

 

Om de oven te kunnen bouwen, verzamelt De Kleppe 500 steentjes van 10 euro. Dankzij het College van Viane zetten zij er 35 steentjes bij. Meer info voor wie ook een steentje wil bijdragen via  www.dekleppe.be/vriend.