Waarom Zottegem geen feestverlichting meer mag spannen tussen platanen Heldenlaan

Op algemeen verzoek wegens onvolledige informatie elders verschenen, hierna nogmaals het ‘verhaal’ van het verbod op het spannen van feestverlichting tussen de platanen op de Heldenlaan in het centrum van Zottegem. De herinrichting van de feestverlichting zal de stad Zottegem in totaal 52.747 euro kosten. Het artikel dat we hierover in augustus al schreven kan je lezen via deze link.

Het was het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Overheid die opmerkte dat de platanen op de Heldenlaan niet meer mogen gebruikt worden voor het aanbrengen van de feestverlichting  waarmee de centrumstraten ieder eindejaar versierd worden. De verlichting rond de boomstammen ophangen (zoals twee jaar geleden nog) of overspanningen tussen de twee bomenrijen (zoals vorig jaar) zijn dus voortaan uit den boze, ter bescherming van de platanen. Daarom zal nu  langs weerskanten aan de gevelrij een kabel voor de eindejaarsverlichting  voorzien worden en zullen op verschillende plaatsen op ‘verlichtingshoogte’ de nodige stopcontacten geplaatst worden om de verlichting op aan te sluiten.