Agressieveling bedreigt vader en dochter met vlijmscherpe machete omwille van opmerking mondmasker


Geraardsbergen. Woensdagmiddag rond 12.00 uur deed er zich in de Grotestraat in het centrum van Geraardsbergen een zwaar incident voor met twee mannen van rond de dertig jaar. Beide mannen droegen geen mondmasker. Toen een voorbijganger een opmerking maakte over het feit dat ze geen mondmasker droegen, werden beide mannen agressief. E én van hen trok na wat duw- en trekwerk een vlijmscherpe machete van ongeveer 50 cm en bedreigde de man – die een opmerking maakte – en zijn dochter. Een voorbijganger maakte aanstalten om tussenbeide te komen en werd door de andere agressieveling eveneens aangepakt. Uiteindelijk werd de man met de machete door de politie opgepakt.

Woensdagmiddag rond 12.00 uur deed er zich in de Grotestraat in het centrum van Geraardsbergen een ernstig incident voor met twee mannen van ongeveer dertig jaar. Beide mannen liepen door de Grotestraat en droegen geen mondmasker. Ze vielen kinderen lastig. Toen een voorbijganger een opmerking maakte, kreeg hij het aan de stok met één van beide mannen. De man werd vergezeld door zijn dochter van twaalf jaar, die heel erg onder de indruk was van de agressie. De agressieveling trok een machete van ongeveer 50 cm en nam een dreigende houding aan t.o.v. de vader met zijn dochter.

Een voorbijganger maakte aanstalten om de belaagde man te hulp te snellen, maar kreeg het aan de stok met de andere agressieveling, die hem duwde en bedreigde. Vervolgens werden nog andere voorbijgangers lastiggevallen en bedreigd. Volgens één van de getuigen die het incident van dichtbij meemaakte, leek het erop dat beide agressievelingen drugs hadden genomen. ‘Het was een opeenstapeling van incidenten en provocaties. Het leek erop dat beide mannen onder invloed waren.’

Uiteindelijk zetten beide agressievelingen hun tocht voort. Even later scheiden hun wegen. De politie werd op de hoogte gebracht en verschillende ploegen rukten uit. De belaagde man had de machetetrekker gevolgd en kon telefonisch de politie op de hoogte houden. Uiteindelijk werd de man met de machete ingerekend en aangehouden. Het parket zal de zaak verder onderzoeken.

De naam van de getuigen zijn bij de redactie gekend. Omwille van veiligheidsredenen worden hun namen niet vermeld.

Julien Borremans