schepen Lieselot Bleyenberg van Melle en Isabelle Van De steene, schepen in Merelbeke

Tot de dood ons scheidt? Witte lintjes actie 2020

Vorige vrijdag was het witte lintjes actie 2020.

De actie Tegen Geweld Tegen Vrouwen is aan haar twintigste editie toe. Vandaar dat die eenmalig niet op 25 november, maar wel op 20 november plaatsvindt. En bovendien wat anders dan anders. Daarom installeerde Vrouw & Maatschappij 150 plaats delicten om geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen.
Met de nieuwe lockdown en de donkere maanden in het verschiet, wordt weer een stijging van het aantal gevallen van intrafamiliaal geweld voorspeld, net als in de eerste lockdown. Dat maakt onze campagne dringend en nodig.
actie met schoenen op Floraplein

De 150 plaats delicten staan symbool voor de 150 slachtoffers van potentieel dodelijk partnergeweld die de parketten in 2018 in Belgi ë registreerden. Twintig van hen overleden. “De gelofte ‘Tot de dood ons scheidt’, bedoeld als een ontroerende liefdesverklaring, kan zo een heel sinistere bijklank krijgen.

Bij de witte lintjes acties brengen de leden van de CD&V en werkgroep Vrouw en Maatschappij steeds het geweld op vrouwen onder de aandacht.   Dit jaar startte  de campagne  voor Merelbeke op de  Flora, schepen  van Merelbeke Isabelle Van De steene (cd&v) en schepen Lieselot Bleyenberg (cd&v/n-va) van Melle deelde witte linten uit aan voorbijgangers.  Ook aan de   lokale mandatarissen bezorgden  ze witte lintjes omdat ook zij het verschil kunnen maken om partnergeweld aan te pakken in hun gemeente.
info:   www.150schoenen.be of #stopgeweldtegenvrouwen
Merelbeeks burgemeester Filip Thienpont, die graag een wit lintje opspeldde om de boodschap van de actie te ondersteunen.