Politie Geraardsbergen/Lierde legt lockdownfeestje stil. Jongeren gedragen zich vijandig tegenover politieploeg!

Geraardsbergen. De dienst Interventie van politie Geraardsbergen/Lierde heeft zaterdagnacht (21/11) een lockdownfeestje stilgelegd in een appartement gelegen in de Voldersstraat te Geraardsbergen. 7 jongeren waren er een luidruchtig feestje aan het bouwen. Bij aankomst trachtten een aantal jongeren de politiecontrole te ontlopen. Dankzij de alertheid van de dienstdoende inspecteurs lukte dit niet. De politie kon iedereen identificeren. Helaas ging dit gepaard met weerspannigheid en vijandigheid tegenover de politie-inspecteurs. Er werden 6 COVID-pv’s voor samenscholing opgesteld én 1 pv voor weerspannigheid en smaad.      

Iets na 23u00 kreeg politie Geraardsbergen/Lierde een oproep voor nachtlawaai in de Voldersstraat. De interventieploeg begaf zich onmiddellijk ter plaatse en reeds vanuit hun voertuig zagen de inspecteurs de aanwezigheid van verschillende jongeren op het gelijkvloerse appartement. “Wanneer de jongeren ons voertuig opmerkten, was er duidelijk een zenuwachtigheid bij hen te zien. Sommigen probeerden snel het appartement te verlaten en de vlucht te nemen om zich zo te onttrekken aan onze controle. Gelukkig konden we alle personen staande houden” zegt korpschef Patrice De Mets.

De inspecteurs konden al snel de eigenaar van het appartement identificeren en kregen van hem ook toegang tot de woning. Ter plaatse trof de politie 6 jongeren aan. Het feestje was duidelijk al een tijdje aan de gang want op de tafel stonden verschillende glazen en flessen alcohol. Enkele jongeren gedroegen zich verbaal agressief tegenover de agenten. “Tijdens onze interventie waren er 2 personen die zich zeer vijandig gedroegen. Beiden hadden op geen enkel moment enig schuldinzicht én beledigden onze inspecteurs met onbeschofte taal. Het was duidelijk dat ze met hun onrespectvolle opmerkingen probeerden om onze agenten te provoceren. Daarenboven weigerden ze — zelfs na herhaaldelijke aanmaningen — om afstand te houden van onze inspecteurs” aldus de korpschef. 

Uiteindelijk slaagde de politie erin om alle jongeren het appartement te doen verlaten, weliswaar tegen hun zin.  “Onze ploeg voelde dat de jongeren duidelijk nog niet van plan waren om te stoppen met feesten, daarom bleven ze nog wat in de buurt patrouilleren. Op een bepaald moment merkten ze één van de jongemannen op en wilden ze hem opnieuw aanmanen om zich naar huis te begeven. Hij nam echter de vlucht, waarbij hij een beek wou oversteken waar hij uiteindelijk tot zijn middel in belandde. Eenmaal uit de beek, werd de jongeman geboeid. Ook nu gebeurde dit niet zonder slag of stoot. De jongeman werkte hard tegen waarbij hij heel bewust en zonder mondmasker zwaar ademde in het aangezicht van één van onze inspecteurs”.

Alle betrapte personen  kregen een proces-verbaal inzake ‘samenscholing’ en de jongeman die zich agressief gedroeg kreeg er nog een proces-verbaal voor weerspannigheid en smaad bovenop.  

Ook burgemeester De Padt werd op de hoogte gebracht en was absoluut niet te spreken over het voorval! “Dat er nog steeds personen zijn die alle regels aan hun laars lappen en het op die manier voor ons allen verknoeien, is onaanvaardbaar! Tot overmaat van ramp hebben deze jongeren zich dan ook nog eens onrespectvol én agressief gedragen tegenover onze politie, die ik trouwens wil feliciteren voor hun professioneel optreden. Ik wil duidelijk stellen dat wij dergelijk gedrag NIET aanvaarden en ook in de toekomst streng zullen blijven optreden!”