Tweede verdachte van het machete-incident loopt tegen de lamp

Geraardsbergen. Woensdagmiddag 18 november deed er zich in de Grote straat een zwaar incident voor waarbij een agressieveling een vlijmscherpe machete trok en een man en zijn dochter bedreigde. Een andere agressieveling richtte zijn woede tegen een voorbijganger die aanstalten maakte om tussenbeide te komen. Beide mannen droegen geen mondmasker en waren volgens getuigen onder invloed van drugs. De man met de machete werd later door de politie opgepakt. De tweede betrokkene kon ontkomen maar werd heel recent door een getuige tijdens een fotosessie geïdentificeerd. Beide heren zijn niet aan hun proefstuk toe en zouden nog bij andere incidenten betrokken zijn. Het parket volgt de zaak op.

Woensdagmiddag 18 november deed er zich rond 12.00 uur in de Grotestraat in het centrum van Geraardsbergen een zwaar incident voor met twee mannen van rond de dertig jaar. Beide mannen droegen geen mondmasker. Toen een voorbijganger een opmerking maakte over het feit dat ze geen mondmasker droegen, werden beide mannen agressief. E én van hen trok na wat duw- en trekwerk een vlijmscherpe machete van ongeveer 50 cm en bedreigde de man die een opmerking maakte. Een voorbijganger maakte aanstalten om tussenbeide te komen en werd door de andere agressieveling eveneens aangepakt. De man kon ontkomen en liet een spoor van incidenten en provocaties achter. Uiteindelijk werd de man met de machete door de politie opgepakt.

De tweede agressieveling kon ontkomen, maar werd later tijdens een fotosessie bij de politie herkend. Beide heren waren niet aan hun proefstuk toe en waren nog bij andere incidenten betrokken. De politie heeft er de laatste dagen de handen mee vol gehad. Het parket volgt de zaak op.

Julien Borremans