M fm brengt uitzending met unieke opname van Lutgard Simoens

Geraardsbergen/Zottegem/Brakel. Donderdag 26 november brengt radio M fm een unieke opname van Lutgart Simoens op de radio. De opname werd gemaakt op 15 oktober 1985 in zaal Ad Fundum in Erwetegem waar Lutgart een voordracht gaf voor de Bond van Grote en Jonge Gezinnen en het werd opgenomen door de toenmalige Zottegemse Vlaamse Radio Omroep (VRO).

Ze kwam er haar boek ‘een leven vol radio’ voorstellen dat uitgebracht werd door de BRT. Ze spreekt over haar jeugd, over haar vader die van geboorte van Zottegem-Strijpen is, haar familie in Erwetegem waar ze tijdens de oorlog onderdak vonden, over het St Barbaracollege in Zottegem waar ze school liep, over de boerenstiel, koeien melken en in de stront vallen….

De voordracht bestaat uit 3 delen:
— haar verblijf in Erwetegem tijdens de oorlog;
— haar radioprogramma’s: Vragen staat vrij en platenpoets;
— het bezoek aan de koningin.
Een voorsmaakje kan je horen in de regioupdate op donderdagmiddag 26 november ’20 tussen 12 en 14 uur. De volledige voordracht zal integraal uitgezonden worden op donderdagavond 26 november tussen 19 en 21 uur door Guy Cordeels.

Afstemmen dus via de drie frequenties: Brakel 105.6 (regio Brakel/Zwalm), Zottegem 107.6 (regio Zottegem/Geraardsbergen), Oosterzele 107.2 (regio Sint-Lievens-Houtem/Wetteren) of wereldwijd via www.radiomfm.be

X