Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Opnieuw testen chauffeurs positief op drugs en/of alcohol


Geraardsbergen. De verkeersdienst van politie Geraardsbergen/Lierde voerde op zaterdag 21 november controle uit.   Naast controle op alcohol, verkeers- en andere inbreuken, werd er ook nu gecontroleerd op het naleven van de Corona-maatregelen.   Opnieuw werden er 3 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de nachtklok.   Ook werd er tijdens deze actie bijstand verleend aan de interventieploegen bij het stilleggen van een lockdownfeestje.

In totaal werden er 33 ademtesten en 5 testen drugs in het verkeer afgenomen.   Bij de alcoholcontrole bliezen 3 bestuurders   positief, waarvan 1 bromfietsbestuurder (inhouding bromfiets 6u).   2 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. E én bestuurder, die positief blies, testte ook positief op drugs in het verkeer. Verder legde nog 1 bestuurder een positieve drugstest af. Deze bestuurder zijn rijbewijs werd eveneens ingetrokken. Twee processen-verbaal werden opgesteld voor drugsbezit (1.8 gram en 2.7 gram cannabis).

X