Voorleesweek in De Wattenfabriek

Deze week is het voorleesweek! Hoewel de week er dit jaar een tikkeltje anders uitziet, gaat het voorlezen gewoon door.

“Normaal gezien trekken heel wat klassen tijdens de voorleesweek naar de bibliotheek, waar bibmedewerkers en vrijwilligers hen enthousiast een verhaaltje voorlezen. Maar door de coronamaatregelen is dit momenteel uiteraard niet mogelijk. Toch zullen we blijven voorlezen, voor jong en oud!” verzekert schepen Heidi Knop (Open VLD).
Hiervoor deed de bibliotheek beroep op theatergezelschap Harbalorifa. Zij maakten speciaal voor de voorleesweek een luisterverhaal: ‘De Sintfluenzer’. In dit verhaal heeft Sint-Antelinks, d é Sintfluenzer, een probleem: hij wil heel graag een echte Sint worden. Maar hoe doe je dat? En kan je wel voor Sint studeren? Theatergezelschap Harbalorifa zoekt het uit en leest deze week elke avond een verhaal voor. De verhalen zijn te bekijken en te beluisteren via de facebookpagina van De Wattenfabriek.

Luisterverhalen voor de woonzorgcentra

Tijdens deze voorleesweek willen we ook in de Herzeelse woonzorgcentra voor verstrooiing zorgen. Daarom leest het Po ëtisch collectief Herzele samen met collega’s uit De Wattenfabriek voor aan de bewoners. Omdat bezoek in woonzorgcentra slechts beperkt is toegestaan, worden deze teksten (fragmenten uit levensverhalen, po ëzie,…) ingesproken en verzameld op IPads. Aan elk woonzorgcentrum in Herzele worden er vier Ipads bezorgd. Op die manier hopen we alle bewoners wat luisterplezier te kunnen bieden in de veilige omgeving van hun kamer. Na het luisteren kunnen de Ipads worden gedesinfecteerd en doorgegeven aan de volgende bewoner,” Legt schepen Knop nog uit.

X