Black Friday? Fair Friday!

Black Friday komt al enkele jaren overgevlogen uit de Verenigde Staten. Het is een internationale kortingsdag die elk jaar plaatsvindt op de vierde vrijdag in november, en vaak blijft het niet bij die ene vrijdag. Voor veel lokale handelaars is Black Friday echter terecht een zwarte dag.

Zeker in deze coronatijden waarin velen hun deuren moeten sluiten omwille van de huidige maatregelen.
Voor lokale handelaars is het extra belangrijk dat mensen de weg vinden naar hun website, waar velen nu online shoppen aanbieden. Op Black Friday bieden heel wat internationale webwinkels gigantische kortingen aan. Lokale, zelfstandige handelaars worden bijna verplicht om deel te nemen aan die kortingspolitiek wat vaak niet mogelijk is.

“De kracht van lokale handelaars is dat ze een perfecte service geven voor een eerlijke prijs. Meer dan ooit is het belangrijk de lokale economie te ondersteunen in deze uitdagende tijden. Maak van Black Friday een Fair Friday. Winkel Hier en steun onze lokale handelaars,” roept schepen van lokale economie Evelien De Both op.

Schepen van leefmilieu Leen Goossens vult aan: “Door op een website van een lokale handelaar te shoppen beperk je bovendien ook de ecologische voetafdruk. Het bezorgtraject van de grote webwinkels is immers enorm milieubelastend, denk aan het voortransport naar de sorteercentra, terugsturen van pakjes, enz. Lokaal winkelen is een milieuvriendelijkere keuze, en je steunt er bovendien onze lokale economie mee.”

X