Update uit AZ Sint-Elisabeth Zottegem: aantal opnames daalt

Update uit AZ Sint-Elisabeth Zottegem:

Iets later dan in andere streken daalt het aantal covid-patiënten in ons ziekenhuis dan toch. Er worden stilaan meer positieve patiënten ontslagen en ook het aantal opnames daalt. Toch hebben we nog bijna 60 positief geteste patiënten en blijft de druk op Intensieve Zorgen aanhouden; een zestal patiënten blijven kunstmatig beademd en de anderen worden met grote hoeveelheden zuurstof ondersteund.
Enkele weken geleden kenden we eveneens vrij veel besmettingen bij onze medewerkers. Ook op dit gebied zien we een gunstig keerpunt, waardoor de puzzel om op alle afdelingen voldoende medewerkers aan het werk te krijgen iets makkelijker op te lossen valt. We blijven dan ook volkomen in de mogelijkheid om alle urgente en noodzakelijke ingrepen en onderzoeken uit te voeren. De meeste raadplegingen en de medische beeldvorming blijken eveneens in staat om een bijna normale werking te laten zien.
Onze grootste bezorgdheid blijft de situatie in een aantal woonzorgcentra; onze huisartsen en de directies van deze woonzorgcentra doen er alles aan om de besmettingen zoveel mogelijk in te perken, maar mogelijks zullen van hieruit nog enkele ziekenhuisopnames noodzakelijk worden.
Ook al begint één en ander heel zwaar te wegen op onze patiënten, onze artsen en medewerkers en op éénieder van jullie, toch moeten we nog even doorbijten om deze gunstige evolutie te kunnen aanhouden.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X