Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Niet genoeg vuilnisbakken in Egmontpark? Dan maar zelf een plaatsen…

Uit onvrede met het zwerfafval in het Egmontpark in Zottegem heeft ‘Mooimaker’ Freddy Sadones er dan maar zelf een extra vuilnisbak geplaatst.

Een mooimaker is iemand die door de stad Zottegem wordt uitgerust met een vuilprikker, handschoenen en vuilniszakken om in een bepaalde buurt regelmatig zwerfvuil te rapen. Op vrijwillige basis, maar dat betekent niet dat Freddy zijn taak niet ernstig neemt. Hij heeft zelfs een website gelanceerd waarop hij duiding geeft bij zijn dagelijkse rondes zwerfvuil rapen: www.zotteleute.be.

X