Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Brakelaar in het ziekenhuis opgenomen na aanval door BERNARDHOND in het Gentse

 

Eind vorige week was Brakelaar Tom Van Hende  voor een afspraak  in Gentbrugge toen hij werd aangevallen door een st.- bernardhond. De Brakelaar liep zo’n zware verwondingen op dat hij diende geopereerd te worden.

Tom: “Net toen ik uit mijn auto stapte, schreeuwde een vrouw dat ze haar hond niet meer kon tegenhouden. Dat verbaasde me overigens niet: ze had de hond ook niet aan een leiband. Het was zo’n grote sint-bernardhond. Hij wrikte zich los en stormde op mij af. Ik dacht gewoon te blijven staan en dat werkte maar niet voor lang.

Toen de vrouw weer vertrok met haar hond was die daar ineens terug. Hij viel me echt aan met alle gevolgen. De hond is beginnen bijten in mijn armen en benen en dit over de ganse lengte. Ik was zwaar toegetakeld. Ik ben met een ziekenwagen naar het ziekenhuis UZ Gent gevoerd waar ze me dringend moesten opereren.”

Een St.-bernardhond zijn meestal kalme honden maar in dit geval was dit blijkbaar niet het geval. Deze hond zou de afgelopen dagen vijf mensen hebben aangevallen en de eigenares heeft er dan ook mee ingestemd   om hem te laten inslapen.

Ondertussen is Tom thuis   en we   wensen hem veel beterschap.

 

X