Oosterzele,Wereldlichtjesdag op 13 december: digitale versie

Ieder jaar vindt de tweede zondag van december Wereldlichtjesdag plaats. Op die dag herdenken we overleden kinderen met warme teksten, mooie muziek of een gedicht; om 19 uur worden er voor hen kaarsjes aangestoken.

Wereldlichtjesdag

Normaliter is Wereldlichtjesdag een hartverwarmende bijeenkomst; omwille van de coronamaatregelen moeten we die dit jaar anders organiseren. Ouders die een overleden kind willen herdenken, kunnen op 13 december via de gemeentelijke diensten een kaarsje laten branden op de eerste troostplek, die binnenkort geopend wordt. Daartoe kunnen ze een mail met daarin de naam van het kind sturen naar info@oosterzele.be. Vanaf maandag 14 december kunnen de ouders het lichtje na afspraak afhalen in het gemeentehuis. Wie die dag ook een licht voor iemand wil ontsteken, kan thuis voor het raam een kaarsje laten branden, om 19 uur.  Gemeente Oosterzele maakt een facebook-evenement voor Wereldlichtjesdag; in dat evenement kunnen inwoners hun foto van een brandende kaars/lichtje posten met de melding #WLD9860. Op die manier kan iedereen ook een beetje licht brengen.