Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Koopzondagen blijven behouden en vier gratis parkeerdagen in Zottegem

In de komende maand december zal iedere zaterdag de volledige betalende parkeerzone in het Zottegemse stadscentrum omgevormd worden tot een blauwe zone. Dit wil zeggen dat men er dus aanstaande zaterdag 5 december alsook op de zaterdagen 12, 19 en 26 december gratis zal kunnen parkeren (maar wel verplicht gebruik van parkeerschijf). Naar verluidt zal deze maatregel ook meegedeeld worden op de schermen van de parkeermeters. Deze vier gratis parkeerdagen werden gekozen in overleg met de lokale handelaars aan wie het stadsbestuur hiermee een steuntje wil geven.

Om diezelfde reden zullen overigens ook de drie koopzondagen op 13, 20 en 27 december gewoon doorgaan zoals voorzien, zo gaf schepen van middenstand en lokale economie Evelien De Both reeds te kennen, mede omdat daardoor het eindejaarsshoppen beter gespreid kan verlopen, Wel zullen speciale maatregelen genomen worden om alles in coronaveilige banen te leiden en zal er zeker ook op toegezien worden of deze maatregelen nageleefd worden.

X