Veel bestuurders rijden te snel in schoolomgevingen

Snelheidscontroles maken deel uit van veiligheidsbeleid

Bij de start van het schooljaar werden door de politie bijkomende snelheidscontroles in de schoolomgevingen uitgevoerd. Gemeente Oosterzele én de politie gaan deze snelheidscontroles blijvend integreren in het veiligheidsbeleid. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

In september en oktober werden hoofdzakelijk controles uitgevoerd in de schoolomgevingen Groenweg en Stationsstraat. Op beide locaties werden de snelheidscontroles uitgevoerd op tijdstippen waarop kinderen op weg waren naar school, gespreid over meerdere dagen. Op de Groenweg werden 412 voertuigen gecontroleerd en 23 pv’s uitgeschreven: 12 bestuurders reden daar 40 — 50 km/u; tien reden er 50 — 60 km/u en een bestuurder zelfs 60 -70 km/u. In de Stationsstraat zijn 776 voertuigen gecontroleerd en werden dertig pv’s uitgeschreven. 22 bestuurders reden 40 — 50 km/u en acht bestuurders reden er 50 — 60 km/u.

Filip Vermeiren, voorzitter Verkeerscommisie: ‘Door handhaving willen wij werken aan een veilige schoolomgeving, in het bijzonder in de Stationsstraat Scheldewindeke.

X