Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Nancy en Danny kochten een B&B in Spanje. Het volledige verhaal.

‘We zijn heel erg gelukkig en er is licht aan het einde van de tunnel.’


Mijas/Geraardsbergen. Nancy en Danny Rombaut en zoon Gill kozen begin dit jaar om het drukke leven in Geraardsbergen te ruilen voor een nieuwe uitdaging aan de Costa del Sol. Nancy bezweek haast onder de werkdruk van hun succesvolle zaak, Pasta Al dente, in het hartje van Geraardsbergen. Na een moeilijk herstel, besliste het echtpaar om hun kans te wagen in Andaloesi ë, waar ze een B&B kochten. Alles liep op wieltjes tot wanneer COVID-19 het openbaar leven lam legde en roet in het eten gooide. Het echtpaar ging door een diep dal, maar uiteindelijk lijkt alles in de juiste plooi te vallen. ‘We zien licht aan het einde van de tunnel’, geeft Danny ons mee. Nancy heeft zich herpakt en is ‘supergelukkig’. We nemen de draad op waar het programma ‘Ik vertrek uit Vlaanderen’ (VTM) eindigde.

Tien jaar lang gaven Nancy en Danny Rombaut het beste van zichzelf om van hun pastarestaurant, Pasta Al dente, aan de Kaai te Geraardsbergen, een succesvolle, klassezaak te maken. Het echtpaar werkte zich te pletter, tot wanneer het Nancy teveel werd. Ze stortte in en verzeilde in een heel zware Burn-out. Danny kwam met beide voeten terug op de grond: ‘Nancy heeft het heel erg zwaar gehad. Ze is acht maanden opgenomen geweest. Ik moet meer rekening met haar houden.’

Een nieuw avontuur…
Tijdens een reis naar de Costa del Sol wordt het echtpaar verliefd op een fantastisch mooie B&B in Mijas, gelegen in een mondaine villawijk op ongeveer 400 meter van de zee. ‘We hadden reeds lang plannen om een zaak in het buitenland te beginnen,’ vertelt Danny, ‘We zijn ooit naar Florida geweest om te kijken of we daar een zaak konden kopen.’

Gezien de nare ervaring die Nancy net achter de rug had, beslist het koppel om vaart achter hun plannen te zetten. Ze kopen Casa Flora voor €700 000. Om deze B&B te kunnen betalen, verkopen ze hun woning in Geraardsbergen, waarmee ze ongeveer de helft van het bedrag kunnen betalen. Om het volledige bedrag op te hoesten, zal ook hun zaak in Geraardsbergen Pasta Al dente moeten worden verkocht. Het koppel verhuist op 1 maart 2020 naar Spanje… ’t is te zeggen, Danny blijft achter om het pastarestaurant te runnen.

Alles loopt op wieltjes tot wanneer covid-19 roet in het eten gooit. Op vrijdag 13 maart gaat het land op slot. Pasta Al dente gaat dicht. Danny gaat zijn vrouw en zijn zoon Gill achterna. Aan Casa Flora is er immers nog heel wat werk. Financieel worden het erg spannende weken. Het koppel kreeg tot september 2020 de tijd om het volledige bedrag op te hoesten. Anders wordt de verkoop geannuleerd en verliezen ze tot overmaat van ramp het reeds betaalde bedrag. ‘Zover is het niet gekomen. In eerste instantie kregen we uitstel van betaling,’ vertelt Danny, ‘Uiteindelijk kregen we van een Spaanse bank een voordelige lening om de B&B te kopen. We betalen €1700 af aan de bank, wat €800 minder is dan de huur.’ ‘Een pak van ons hart’, geeft Danny toe.

‘We blijven optimistisch.’
Op 15 juni werd de lockdown in Belgi ë versoepeld en kon de horeca zijn deuren weer openen. Nancy keert terug naar Belgi ë, om samen met haar zoon Gill het pastarestaurant Pasta Al dente te heropenen. Er moet immers geld in het laadje komen. De pandemie werkt verlammend. Heel wat boekingen worden geannuleerd. ‘We hebben met onze B&B heel wat troeven, maar we zullen nog even geduld moeten hebben om ze uit te spelen’, verduidelijkt Danny.

Intussen heeft de horeca zijn deuren in Belgi ë voor de tweede maal moeten sluiten. Voor Nancy en Danny vormt dit andermaal een tegenslag, maar ze blijven optimistisch. ‘De tweede lockdown in Spanje is een heel stuk minder streng dan de eerste. Zo blijft de horeca open tot 18.00 uur en kunnen we ons vrij bewegen, zolang we maar binnen de gemeente blijven. Om 22.00 uur gaat de avondklok wel in.’

Danny heeft zijn handen vol met het afwerken van de B&B. ‘Intussen zijn reeds drie slaapkamers afgewerkt. Binnenkort begin ik aan de vierde en de vijfde. Wat de boekingen betreft, blijft het een ramp. Ik vermoed dat we zullen moeten wachten tot na de paasvakantie vooraleer daar verandering zal in komen.’

Intussen heeft Gill plannen om de zaak in Geraardsbergen te heropenen. Momenteel zit hij nog in Spanje, maar hij overweegt om weldra terug te keren. ‘Op termijn zou hij graag de zaak overnemen, maar wij denken eraan om de zaak toch te verkopen. Gill is nog wat jong om de zaak nu al over te nemen. Moesten we in Belgi ë wonen, dan zouden we hem kunnen ondersteunen, maar vanuit Spanje is dat wat moeilijk.’

Er komt schot in de zaak.
Intussen komt er wel wat schot in de zaak. Naar aanleiding van de uitzending op VTM hebben enkele geïnteresseerden met Danny contact opgenomen om de pastazaak in Geraardsbergen over te nemen. Een succes, toch? ‘Laten we vooral niet op de zaken vooruit lopen. Alles is pas beklonken wanneer het geld op tafel ligt’, relativeert Danny.

Ondanks de onverwachte moeilijkheden en de nodige uitdagingen, voelen Nancy en Danny zich heel gelukkig in Spanje. Vooral Nancy heeft zich na haar moeilijke periode stevig herpakt. ‘We leren hier steeds meer mensen kennen. Voorbijgangers spreken ons regelmatig aan over de uitzending op VTM.’

De opnames van de uitzending namen ook wel wat tijd en energie in beslag. ‘Twaalf volle dagen hebben ze opgenomen voor een uitzending van 50 minuten. Je bent dan zolang samen dat je wel eens wat meer vertelt, dan je eigenlijk kwijt wilt. Maar ik ben toch wel erg tevreden over de reportage.’

Wie een paar dagen aan de Costa del Sol wil doorbrengen, kan een verzorgde kamer met ontbijt boeken bij Nancy en Danny. Je kan via de site reserveren: https://casaflora.es/over-ons/

Heb je interesse om het pastarestaurant Paste Al dente in Geraardsbergen over te nemen, neem dan contact met Danny Rombaut 0489/77 70 61.

Julien Borremans

X