DE ‘Kattenbakvullingsluikstorter’ eindelijk gevat te Zottegem

“Kattenbakvullingsluikstorter”, dit woord vind je vast niet terug in het woordenboek of op Google. Toch is het al maandenlang een item op de Zottegemse milieudienst nadat een lang gezochte sluikstorter gevat werd. Eind vorig jaar werd melding gemaakt dat er regelmatig grote hoeveelheden kattenbakvulling gesluikstort werden in Erwetegem.

De politie werd ingeschakeld, er werden camera’s gehangen en na maandenlang volharden kon de sluikstorter betrapt worden. Hij kreeg niet alleen een fikse boete, er volgt ook een strafrechtelijke procedure.
“Dit is een hele opkikker voor onze medewerkers, vrijwilligers en politie die zich samen blijven inzetten in de strijd tegen sluikstorten. Ondanks alle inspanningen, zoals het hangen van camera’s, is het niet eenvoudig de vaak geslepen sluikstorters te betrappen. Ettelijke uren aan camerabeelden bekijken, uitzoeken identiteit, verhoren, enzovoort… het vraagt veel tijd en moeite. Daarom loont het des te harder als we een sluikstorter kunnen vatten,” zegt schepen van leefmilieu Leen Goossens.
Het stadsbestuur zet de strijd tegen het sluikstorten dapper verder, en stelt heel duidelijk: wie sluikstort heeft geen respect voor Zottegem en zijn inwoners. Het is onaanvaardbaar en een grote bron van ergernis. “We blijven inzetten op het vergroten van de pakkans van sluikstorters. Ook als inwoner kan je helpen. Zie je een sluikstort? Laat het ons weten! Het wordt zo snel mogelijk opgehaald en onderzocht om mogelijke aanknopingspunten naar de daders te vinden,” besluit een strijdvaardige schepen Goossens.
Sluikstort melden kan via milieudienst@zottegem.be of op het nummer 09 364 65 13.

X