Wifi – EU netwerk in Brakel

centrum van Nederbrakel krijgt wifi

Fluvius zal werken aan de nutsleidingen (bekabeling) in opdracht van de gemeente Brakel voor de realisatie van het Wifi-EU netwerk. De werken lopen van  7/12 t.e.m. 18/12 op het Marktplein, Serpentestraat, Hoogstraat en Neerstraat.

 

Schepen voor openbare werken Sabine Hoeckman: “Dit is een gesubsidieerd project vanuit Europa waar Brakel op ingeschreven heeft.

Dit betekent dat iedere burger in de desbetreffende straten op openbaar domein (straten, terrassen, marktplein,..) alsook

in de bibliotheek en het OCMW gebouw gratis gebruik zal kunnen maken van het internet.

Zal er hinder zijn?  Helaas wel. Maar er zal alles aan gedaan worden om die hinder tot een minimum te beperken. Alles zal hersteld worden in  oorspronkelijke staat.”

Enige hinder

Sabine Hoeckman: “de hinder zal als volgt zijn : 1 dag voor het maken van een sleuf aan de doorgang van de BIB naar parking Tirse en een kleine sleuf op voetpad in de Neerstraat (voetpad breed genoeg aldaar om de voetgangers nog doorgang te verlenen-werkplek afgebakend met nadars.

De rest van de werken gaat over het plaatsen van kabels langsheen de gevels en verzendstation(nekes) op bepaalde gevels.

Men doet hier beroep op het ‘gevelrecht’. Een paar plaatsen bijvoorbeeld waar de verzendstations geïnstalleerd worden :

– op   de scheiding van de ING Bank en het parochiesecretariaat

– op de gevel van het CM gebouw

– tussen Bond Moyson en taverne ’t Amusement

– gevel infokantoor om Serpentestraat te voorzien van WIFI

– er komt naast het proximuskastje in de Neerstraat nog een kastje van Fluvius waar er een verzendstationneke in komt voor de Neerstraat te voeden

– richting Hoogstraat dan : op de scheiding tussen het Advocatenkantoor en het huis ernaast.   Er is tevens wifi binnen  de BIB en binnen het gebouw van het OCMW.”

 

 

 

X