Vlaams Belang wil tradities in ere houden

pamfletactie tegen het verbannen van zwarte piet in Brakel

 Met enkele bestuursleden en 2 zwarte Pieten deelde het Vlaams Belang   deze ochtend 300 chocolade Pieten uit aan voorbijgangers en aan de allerkleinsten met een duidelijke boodschap. Met deze actie protesteerden ze tegen de toenemende druk voor het beschermen van onze tradities, Ook in Brakel moet de Sint het doen zonder zijn trouwe zwarte Piet.  

Veronique Lenvain vraagt waar nu precies het racisme, het kolonialisme of de slavernij zou zitten in de kleurrijke Sintfolklore. Een traditie die zovele mensen de allermooiste jeugdherinneringen bezorgd heeft. Een dag waar naar wordt uitgekeken 1x per jaar door onze kinderen, ook dát wordt politiek correct gekleurd. Zoals verwacht, trekt de politiek-correcte hysterie echter aan het langste eind.

Terwijl ons land en Europa verzuipt in een nietsontziende migratiecrisis en de economische coronacrisis steeds meer mensen in de armoede duwt, blijft het politiek-correct fabriekje lustig doordraaien. Het Europees Parlement wil niet dat de lidstaten tradities in ere houden waarbij aan blackfacing wordt gedaan: blanke mensen die hun gezicht zwart of bruin maken om zo voor iemand van een andere huidskleur door te gaan.

Veronique Lenvain: “Waar houdt het Europees Parlement zich mee bezig? Zwarte Piet heeft niets te maken met racisme, maar met een kinderfeest, een traditie!

 Volgens het Vlaams Belang staan deze en andere Vlaamse tradities immers onder druk. “Kerstmarkten mogen niet langer kerstmarkten heten, Paaseieren moeten een andere naam krijgen en zelfs Aalst Carnaval wordt onder onder vuur genomen. Stop. Genoeg is genoeg!” Het Vlaams Belang verdedigt  onze Vlaamse tradities, en er is tevens een petitie opgestart op   www.beschermonzetradities.be.

Stop de politiek correcte WAANZIN en blijf met jullie handen af van onze cultuur, tradities en zeker van ons kinderfeest! Besluit Veronique Lenvain.

 

 

 

X