Minister Diependaele voor een shift Rode Kruis-crisisvrijwilliger bij WZC ’t Neerhof in Brakel-Elst

Zaterdag 5 december 2020 is het Internationale Dag van de Vrijwilliger, de dag waarop wereldwijd de vrijwilliger in de kijker wordt gezet. Ook in Vlaanderen zijn vrijwilligers erg actief. Naar schatting telt onze regio zo’n 750.000 vrijwilligers. Je kan ze terugvinden in zowat alle vormen van activiteiten, verenigingen en sectoren.

Vlaams minister Matthias Diependaele   ( N-VA) zal zaterdagvoormiddag meehelpen als Rode Kruis-crisisvrijwilliger bij ’t Neerhof in Brakel (Nieuwstraat 69, 9660 Brakel). De minister zal helpen bij het opdienen en afruimen van maaltijden (ontbijtbuffet), en de bedeling van water en koffie. Met dit initiatief wil de minister enerzijds de vele (crisis)vrijwilligers een hart onder de riem steken en anderzijds ook de aandacht vestigen op de noodzaak aan crisisvrijwilligers.

Bron Radio M fm

X