Heropening niet-essenti ële winkels: gratis parkeren, mits blauwe kaart…


Geraardsbergen. De niet-essenti ële winkels heropenden dinsdag 2 december de deuren. Zeker in aanloop naar de kerstperiode valt te verwachten dat het soms druk zal zijn in de winkelstraten. Lokaal Bestuur Geraardsbergen heeft daarom looprichtingen uitgezet in het handelscentrum. Om het kortstondig parkeren (max. 2 uur) te stimuleren, is het overal mogelijk om gratis te parkeren mits gebruik van de blauwe kaart.

Eenrichtingsverkeer op voetpaden
Dat de niet-essenti ële winkels vandaag mochten heropenen, is voor de vele handelaars in onze stad een verademing. December is traditioneel pakjesmaand. Er wordt veel gewinkeld. Het valt dan ook te verwachten dat er op bepaalde momenten — zeker in het weekend — veel volk in de winkelstraten zal zijn.

Daarom werden er looprichtingen aangebracht in de winkelstraten. Bezoekers worden gevraagd om rechts aan te houden op het voetpad, langs de gevelkant van de winkels. Dit eenrichtingsverkeer wordt duidelijk aangegeven door signalisatie. Op drukke momenten zullen ook stewards aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Gratis parkeren gedurende 2 uren
Lokaal Bestuur Geraardsbergen wil het kortstondig parkeren promoten en haar burgers ondersteunen om lokaal te kunnen kopen bij de handelaars in eigen stad. Daarom wordt, na overleg met de fractieleiders, vanaf zaterdag 5 december 2020 in de volledige betaalzone beperkt parkeren ingevoerd. Bezoekers kunnen er twee uur gratis parkeren met hun blauwe schijf. De maatregel geldt tot en met zaterdag 16 januari 2021.

Op Shop&Go-plaatsen kan de parkeerschijf niet worden gebruikt. Zoals de borden vermelden kan men er maximaal 30 min. parkeren tussen 9.00 en 18u.00 Dit blijft behouden. Bewoners die een bewonerskaart hebben en in de betaalzone wonen, moeten net als elke bezoeker hun parkeerschijf leggen en dit voor maximaal 2 uur. Of ze parkeren gedurende 30 min. gratis op de met sensoren uitgeruste parkeerplaatsen.

Een bewonerskaart geldt enkel voor de specifieke straten die vermeld staan op de brief bij activatie van de kaart.

X