illustratie beeld

Handelaars mogen koopzondagen organiseren

Schepen Cottenie: 'Koop meer dan ooit lokaal'

Op dinsdag 1 december mochten ook de niet – essenti ële winkels de deuren open. Een zucht van opluchting stoof ook door Oosterzele. Velen hadden verwacht dat pas medio december te mogen openen, hierdoor was er hier en daar alle hens aan dek om alles klaar te krijgen. Natuurlijk waren alle Oosterzeelse handelaars blij dat ze vanaf 1 december opnieuw klanten mochten ontvangen. Ze zijn er klaar voor en alle vigerende coronamaatregelen worden toegepast. Geef onze lokale handelaars een duwtje in de rug. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

De Oosterzeelse handelaars die dat willen, kunnen tijdens de eindejaarsperiode koopzondagen organiseren. Winkeliers kunnen op die momenten hun zaak een extra dag of gedurende bijkomende uren openen. Op die manier kunnen klanten hun inkopen beter spreiden, wat in huidige tijden een bijkomend voordeel betekent.

Schepen voor Lokale Economie Orville Cottenie: “Wij dragen onze lokale handelaars een warm hart toe en willen alles in het werk stellen om hen op alle mogelijke manieren te ondersteunen in deze moeilijke tijden. De koopzondagen is één van de meerdere initiatieven die we met onze dienst lokale economie lanceren tijdens de eindejaarsperiode. De komende dagen worden in onze gemeente nog meer mooie acties opgestart om het lokaal kopen te stimuleren en blijvend aan te moedigen. Hou ons dus zeker in de gaten. Wij doen een warme oproep naar onze inwoners om nu meer dan ooit lokaal te winkelen. Onze lokale handelaars en winkeliers staan zoals steeds met veel plezier voor iedereen klaar.”

X