Opschorting van alle bezoeken in WZC Egmont Zottegem

Vandaag werd beslist om de bezoekregeling voor alle clusters van het Woonzorgcentrum Egmont tijdelijk op te schorten tot minstens vrijdag 18 december. Deze beslissing kwam er na grondig overleg tussen directie, de hoofdverpleegkundigen, CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts) en het stadsbestuur.

Deze moeilijke beslissing is genomen ter bescherming van de inwoners en medewerkers van het Woonzorgcentrum, maar ook om een nieuwe opflakkering van het virus in Zottegem te vermijden.

“Om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen, is het soms noodzakelijk om snel in te grijpen. Dat is nu nodig voor het Woonzorgcentrum. Hoe zwaar die beslissing ook is, want we beseffen goed dat dit alweer een harde noot is voor inwoners en hun familie. Op dit moment verblijven er 35 inwoners op de aparte COVID-19 afdeling. Gezien de ernst van de situatie kunnen we geen enkel risico
nemen,” zegt burgemeester Jenne De Potter.

“Dit is een bijzonder moeilijke evenwichtsoefening tussen veiligheid en menselijkheid. De prioriteit nu is de verspreiding van het virus te stoppen, binnen de muren van het Woonzorgcentrum maar ook daarbuiten — elke kans, hoe klein ook, op verspreiding in Zottegem moeten we te allen tijde vermijden,” vult schepen van sociale zaken Peter Vansintjan aan. “Onze dank aan alle medewerkers. Hun inzet doorheen deze moeilijke periode is onvoorstelbaar. Het vergt immens veel van hen maar ze staan er, elke dag en elke nacht opnieuw.”

X