Nog niet getrouwd en toch al gescheiden

Fusie tussen KSV Sottegem en EC Oudenhove loopt op de klippen.

De fusie tussen beide ploegen werd met veel bombarie amper een tiental dagen geleden aangekondigd door beide besturen en zou de toekomst van beide ploegen en de jeugd verzekeren. Iedereen zou erop vooruit gaan.

Het huwelijk heeft amper tien dagen standgehouden, en laat veel bitterheid achter.

De reden ? Wellicht zal ECO daar meer kunnen over vertellen, maar   blijkbaar waren toch niet alle bestuursleden op de hoogte van de gesprekken met KSV Sottegem, en werden los van die gesprekken toch andere akkoorden gesloten met een groep rond Davy Vander Poorten.

En die heeft de aanzet gegeven om de fusie te doen ontploffen.

Vreemd toch, dat tijdens de onderhandelingen tussen beide ploegen de groep De Poorter zich nooit manifesteerde en dat evenmin de bestuursleden achter die groep hun bezwaren uitten en het eerst tot een fusie lieten komen om die dan   op te blazen.

Niet alleen verliezen ze op die manier veel geloofwaardigheid, maar verliezen ze ook een voorzitter, Pascal Goessens, die met een groot hart ECO leidde. Hij is in elk geval niet opgezet met de gang van zaken en ECO zal verder moeten zonder hem. Hij zal zich dan ook een tijdje uit het voetbalwereldje terugtrekken. Spijtig want dergelijke personen zijn niet dik gezaaid. Hopelijk komt hij vlug terug, misschien bij KSV Sottegem.

Niet alleen Pascal Goessens, maar ook Manusje van alles Ronny Moreels, de man achter de schermen en vele tientallen jaren zorgend voor het beleid bij ECO wil zijn kleinkind Fons zien opgroeien en laat de ploeg over aan de nieuwe groep vanaf volgend seizoen. Met hem verdwijnt ook Danny Herregodts, sportief verantwoordelijke, een man met een visie en voetbalverstand. Jammer maar wellicht heeft hun stopzetting niets te maken met de heisa rond de overname.

Davy Vander Poorten is een oud speler van EC Oudenhove en is ook al een tijdlang bestuurslid. “Ik zocht al een tijdje om ECO verder uit te bouwen en dus het project ECO verder te zetten” benadrukt Vander Poorten. Ondertussen heeft hij ook een aantal jonge mensen gevonden die bereid zijn om het project ECO verder uit te bouwen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

X