Eindejaarsactie UiTPAS: wieltjes voor Steevliet

vzw Steevliet

De traditionele kerstmarkt die de gemeente Melle jaarlijks met verschillende vrijwilligers organiseert kan dit jaar niet doorgaan. Toch zet de gemeente een actie op poten voor het goede doel, dit keer samen met UiTPAS Regio Gent. Daarbij geef je geen centjes, maar puntjes voor het goede doel.
Wie een UiTPAS heeft, kan punten sparen bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten. Die punten ruil je dan voor een voordeel: korting op tickets, een gadget, een drankje na een voorstelling. Tijdens de maand december kan je die punten in Melle ook gebruiken om het goede doel te steunen. In die periode kan je punten ruilen voor rollend sport- en spelmateriaal voor vzw Steevliet.
Heb je een UiTPAS, en heb je nog punten die je kan schenken? Neem dan contact op met de dienst jeugd, cultuur, sport of OCMW. Ook in de bib kan je die punten ruilen. Je kan per keer 10 of 15 punten schenken. Voor 30 punten hebben we al een helm of een beschermingsset voor knie ën, ellebogen en polsen. Voor 50 punten kunnen we een skateboard of rolschaatsen schenken en voor 60 punten een step. Dit gaat allemaal naar kinderen en jongeren die verblijven in vzw Steevliet.
Steevliet is gevestigd in Melle, langs de Heusdenbaan. De organisatie biedt ondersteuning en verblijfsmogelijkheden aan kinderen en jongeren uit kwetsbare opvoedingssituaties.
De collega’s van UiTPAS regio Gent steunen elk een goed doel. In Lochristi kan je punten schenken voor voedsel- of verzorgingspakketten voor Welzijnsschakel, in Gent voor pakketten boekjes en stiften voor vzw Uilenspel, in Destelbergen en Merelbeke voor huistaakondersteuningsdienst Kompanjon en in Merelbeke ook voor taal- en gezinsondersteuning Boek aan Huis.

 

X